Agriturismo in Italië

Geen verborgen kosten
285+ unieke vakantiehuizen
Gecontroleerde huizen

Karakteristieke Agriturismo's in Italië

Een Agriturismo in Italië is een unieke ervaring. Zoek je een vakantie met rust, zon en natuur, maar wil je ook cultuur en de lokale keuken proeven? Dan is een agriturismo in Italië de perfecte mogelijkheid. Zoek ik ons ruime aanbod naar jouw favoriete Italiaanse agriturismo. Laat je onderdompelen in de prachtige natuur en cultuur van Italië en kom helemaal los van het dagelijks leven.

welke regio ga jij ontdekken?

Agriturismo Italië

Een Agriturismo in Italië huren is perfect als je van rust, natuur en zon houdt. Een agriturismo is een authentieke Italiaanse boerderij. Elke agriturismo heeft een andere uitstraling. Van romantisch en knus tot aan comfortabel en modern. Een agriturismo is het tegenovergestelde van massatoerisme. Tijdens een boerderijvakantie in Italië kom je helemaal tot rust op een prachtige locatie. Elke locatie heeft zijn eigen charmes. De ene keer wordt je omringt door prachtige olijfbomen met heuvelachtige landschappen en de andere keer zit je midden in een wijngaard op steenworp afstand van een groot meer.

Ontstaan van Agriturismo’s

Het Italiaanse woord ‘agriturismo’ is een mengsel van ‘agriculture’ en ‘turismo’. Agriculture betekent agricultuur en ‘turismo’ staat voor toerisme. Van oorsprong werd een agriturismo gebruikt als boerderij. Sinds 1985 is in de Italiaanse wet vastgelegd dat boeren nevenactiviteit mogen uitvoeren. Het duurde niet lang voordat de boeren hun overgebleven ruimtes, met succes, gingen verhuren aan toeristen. Agriturismo’s zijn erg populair in Italië. De landelijke vrijheid in combinatie met het aangename klimaat is ideaal om helemaal tot rust te komen.

Activiteiten rond een agriturismo

Tijdens een verblijf in een agriturismo is er voor elk type vakantieganger genoeg te doen. Je kunt lekker relaxen in en rond de boerderij, maar je kunt ook de omgeving gaan verkennen. De natuur in Italië is erg gevarieerd. Elke regio heeft zijn eigen kenmerken. Een agriturismo in toscane zal omgeven zijn door heuvelachtige landschappen die bedekt zijn met olijfbomen en donkergroene cipressen. Kies je liever voor een agriturismo in sardinië, dan zal je omgeven zijn door idyllische stranden, afgewisseld met bos en diepblauw water. Ook de culturele vakantieganger kan zijn hart ophalen in Italië. De meeste agriturismo’s liggen in de buurt van prachtige cultuursteden.

Agriturismo met kinderen

Ook de kinderen zullen genieten in Italië. Op een kindvriendelijke agriturismo in Italië zijn er genoeg mogelijkheden voor vermaak. Bijna alle agriturismo van Travilla hebben een zwembad. Terwijl de ouders rustig een boekje lezen kunnen de kinderen zich vermaken in het zwembad. Uitgekeken op het zwembad? Geen probleem. Bij de meeste kindvriendelijke agriturismo’s zijn er genoeg andere mogelijkheden voor vermaak. Op veel agriturismi in Italië kan de boer wel wat hulp gebruiken. Voor het hele gezin een uitgelezen kans om alle boerderijdieren te leren kennen of zelf hun lunch te vergaren.

Last minute Agriturismo in Italië

Spontaan zin om in het Italiaanse zonnetje te liggen? Doe eens gek en boek last minute een agriturismo in Italië! Kies je het liefste voor een agriturismo aan het strand? Of trek jij de wandelschoenen aan om het prachtige landschap te ontdekken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Dankzij ons ruime aanbod kun jij zelf kiezen in welke omgeving jij het liefste in een Agriturismo verblijft. Boek snel je last minute agriturismo in Italië en geniet van een onvergetelijke vakantie!

Bekijk alle Agriturismo's